Vanilj Cupcake med citronfrosting

Vanilj CupCakes med CitronFrosting 12 st stora eller 24 mini.


CupCakes:

125g smör
125g socker
2 ägg
125g mjöl
2msk mjölk.

Citronfrosting:

175g smör
350g florsocker
3msk kokhett vatten
zesten saften av ½ citron
1msk vaniljsocker (valfritt)

Foto: Heidi Tahvanainen

CupCakes: Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget sedan mjölet och mjölken. Smeten ska vara fin och slät. Sedan fördelar du smeten i muffinsformar och bakar i 200grader i ca 10-15 minuter. Om du gör minicupcakes så tar det inte lika lång tid. Kom ihåg att låta dom svalna av ordentligt!!

Under tiden du har dina cupcakes i ugnen kan du vispa smör och florsocker till väldigt fin och fluffig massa. Sedan river du ner citronzesten och tillsätter saften och vattnet och rör om så att det blir fin konsistens på frostingen.


Sedan är det bara att sätta igång med frostingen, låt fantasin flöda! Jag delade frostingen i tre delar och färgade i önskad färg med helt vanlig hushållsfärg.

Lycka till och frost away!!

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

cupcakesofsweden.blogg.se

En blogg om CupCakes och mycket mer!

RSS 2.0