Kaffe CupCake med Moccakräm


 

4 ägg
1,5 dl socker
2,5 dl farinsocker
100 g smör eller margarin
2 dl nybryggt starkt kaffe
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 tsk vaniljsocker

Cupcakes:

Börja med att smälta smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker till fluffig smet. Blanda dom torra ingredienserna och tillsätt i äggsmeten. Till sist har du i kaffet och det smälta smöret och rör om till en slät smet.

Sen är det bara fördela jämt I formarna och grädda i 200grader cirka 15-20minuter.

Om du inte ska använda pappersformar så smöra och bröa formen innan du har i smeten, finns tendeser att det fastnar och svårt att få ur kakorna.

 

Moccakräm:

125g smör
250g florsocker
2tsk kokhett vatten
2tsk snabbkaffepulver.

Vispa rumstempererat smör tillsammans med florsocker till en riktigt fluffig kräm. Sen tar du kaffepulvret i det kokheta vattnet och låter pulvret lösa sig innan du tillsätter det i krämen under omrörning.

Ett tips är att du kan tillsätta några droppar av din favoritlikör för att höja smakupplevelsen ännu mera! Sen är det bara att spritsa och dekorera!!

 

 

Lycka Till!


Foto: Heidi Tahvanainen

 

 

 

 

 

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

cupcakesofsweden.blogg.se

En blogg om CupCakes och mycket mer!

RSS 2.0