Red Velvet CupCakes

Red Velvet CupCakes.


Receptet innehåller väldigt många ingredienser, men resultatet är gudomligt! Gör gärna fler stycken och frys in så har du färdig fika till dina oväntade gäster!

 



CupCakes:



5dl mjöl

3msk kakao

2tsk bakpulver

½ tsk salt

2dl gräddfil

3msk hushållsfärg (rött)

1tsk vinäger

1tsk vaniljextrakt

3,5 dl socker

120g osaltat smör

2 ägg

1dl olja

Frosting:

2 paket Philadelfia ost

120g osaltat smör

2tsk vaniljextrakt

5dl florsocker

Dekoration: Riven choklad




Cupcakes:

Börja med att sila alla torra ingredienser i en skål. Blanda gräddfil,hushållsfärg,vinäger,olja och vaniljextrakt. Vispa smör och socker fluffigt och tillsätt ett ägg i taget. Sikta i hälften av de torra ingredienserna och sedan hälften av gräddfilsblandningen och upprepa med andra hälften.

Fördela smeten i cupcakes formar och grädda i 180° C i cirka 15-20 minuter. Låt dom kallna på ugnsgallret.




Frosting:

Vispa ihop philadelfiaosten och smöret till fin och slät kräm. Tillsätt sedan vaniljen och tillsist florsockret. Fortsätt vispa tills frostingen är fluffig och slät.

Sen är det bara frosta dina cupcakes, antingen spritsa eller bre på med vanlig smörkniv. Därefter dekorera med färska bär eller riven choklad. Låt fantasin flöda!

Obs! Jag gjorde smeten lite ljusare, rosa ton,

Foto: Heidi Tahvanainen.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

cupcakesofsweden.blogg.se

En blogg om CupCakes och mycket mer!

RSS 2.0