Red Velvet CupCakes
Red Velvet CupCakes.
Receptet innehåller väldigt många ingredienser, men resultatet är gudomligt! Gör gärna fler stycken och frys in så har du färdig fika till dina oväntade gäster!
CupCakes:
5dl mjöl
3msk kakao
2tsk bakpulver
½ tsk salt
2dl gräddfil
3msk hushållsfärg (rött)
1tsk vinäger
1tsk vaniljextrakt
3,5 dl socker
120g osaltat smör
2 ägg
1dl olja
Frosting:
2 paket Philadelfia ost
120g osaltat smör
2tsk vaniljextrakt
5dl florsocker
Dekoration: Riven choklad
Cupcakes:
Börja med att sila alla torra ingredienser i en skål. Blanda gräddfil,hushållsfärg,vinäger,olja och vaniljextrakt. Vispa smör och socker fluffigt och tillsätt ett ägg i taget. Sikta i hälften av de torra ingredienserna och sedan hälften av gräddfilsblandningen och upprepa med andra hälften.
Fördela smeten i cupcakes formar och grädda i 180° C i cirka 15-20 minuter. Låt dom kallna på ugnsgallret.
Frosting:
Vispa ihop philadelfiaosten och smöret till fin och slät kräm. Tillsätt sedan vaniljen och tillsist florsockret. Fortsätt vispa tills frostingen är fluffig och slät.
Sen är det bara frosta dina cupcakes, antingen spritsa eller bre på med vanlig smörkniv. Därefter dekorera med färska bär eller riven choklad. Låt fantasin flöda!
Obs! Jag gjorde smeten lite ljusare, rosa ton,
Foto: Heidi Tahvanainen.